خبرنگاران گزارش می دهد؛ همه آنچه درباره زخم معده و دوازدهه باید بدانید

به گزارش مهسان بلاگ، زخم های معده و دوازدهه یکی از بیماری های مربوط به دستگاه گوارش محسوب می شوند که با رعایت برخی نکات و مصرف دارو درمانپذیر هستند.

خبرنگاران گزارش می دهد؛ همه آنچه درباره زخم معده و دوازدهه باید بدانید
به گزارش خبرنگار ، زخم معده، نوعی بیماری گوارشی محسوب می گردد که غذا خوردن را برایتان تلخ می نماید و درد را به جانتان می اندازد و در موارد بسیاری لذت غذا خوردن را از شما می گیرد، این زخم ها هنگامی بروز می نمایند که لایه ضخیم مخاطی معده که بافت این عضو را از مایعات گوارشی محافظت می نماید، نازک می گردد و در نهایت بافت های داخلی معده بر اثر اسید زخم می شوند.

علت زخم اثنی عشر چیست و چه راه چاره درمانی دارد؟

زخم معده و دوازدهه چه فرقی دارند؟

اکرم پورشمس معاون آموزشی و عضو پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت وگو با خبرنگار ، درباره زخم معده و زخم دوازدهه گفت: زخم های معده و دوازدهه علت متفاوتی دارند و زخم های دوازدهه به طور کلی خوش خیم هستند، اما در زخم های معده احتمال بدخیمی و سرطان وجود دارند.

این متخصص داخلی و فوق تخصص گوارش ادامه داد: اغلب مردم زخم های معده و دوازدهه را با عنوان زخم معده می شناسند و وقتی از زخم معده صحبت می نمایند بیشتر منظور زخم های دوازدهه هستند.

میکروبی که به دستگاه گوارش حمله می نماید

معاون آموزشی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران به علت زخم های دوازدهه و معده اشاره نمود و گفت: زخم های دوازدهه خوش خیم هستند و علت اصلی آن میکروب هلیکوباکتری محسوب می شوند.

پورشمس ادامه داد: پس از میکروب هلیکوباکتری، مصرف دارو هایی مانند آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و دارو های ضدالتهاب غیراستروئیدی که خاصیت ضد التهاب، ضددرد و تب بُر دارند می توانند عامل ایجاد زخم دوازدهه باشند.

معاون آموزشی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در کشور ما اولین عامل ایجاد زخم های دوازدهه، میکروب هلیکوباکتری و پس از آن مصرف داروهاست.

حال معده شما چطور است؟

درمان زخم دوازدهه چیست؟

پورشمس در ادامه به درمان زخم های دوازدهه اشاره نمود و گفت: زخم های دوازدهه تقریبا همیشه خوش خیم هستند، زیرا می توان میکروب هلیکوباکتری را از بین برد و به همین دلیل زخم های دوازدهه درمان پذیر هستند.

وی اضافه نمود: با مصرف آنتی بیوتیک و برخی دارو های خاص به مدت 2 هفته می توان میکروب هلیکوباکتری را از بین برد، همچنین اگر کسی به دلیل مصرف مسکن یا دارو مبتلا به زخم دوازدهه شده باشد با قطع مصرف دارو زخم بهبود پیدا خواهد نمود.

زخم های معده را جدی بگیرید

معاون آموزشی پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به زخم های معده و بدخیمی اغلب آنها گفت: اکثر موارد زخم معده بیشتر با سرطان مرتبط است، البته این به معنای بدخیمی همه زخم ای معده نیست اما اگر فردی به زخم معده مبتلا بود احتیاج است تا بیوپسی انجام گردد تا خوش خیمی یا بدخیمی زخم را تشخیص دهیم.

پورشمس گفت: در زخم های دوازدهه احتیاجی به انجام بیوپسی نیست چرا که اکثر موارد این زخم ها خوش خیم هستند.

همزمانی زخم دوازدهه و معده

وی به همزمانی زخم معده و دوازدهه در برخی بیماران اشاره نمود و گفت: در اغلب مواردی که زخم های معده خوش خیم هستند همزمان زخم های دوازدهه هم دیده می گردد ،بیشتر به علت مصرف دارو ها هر دو زخم بروز می نماید، البته میکروب هلیکوباکتری نیز می تواند عامل همزمان زخم دوازدهه و معده باشد.

معاون آموزشی و عضو پژوهشکده بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: در صورتی که فردی مبتلا به زخم معده و دوازدهه ناشی از مصرف دارو ها باشد، اما نمی تواند به دلیل بیماری زمینه ای مانند بیماران قلبی مصرف داروی خود را قطع کند در این صورت با تجویز دارو هایی از خانواده زول ها مانند امپرازول می توان از زخم معده و دوازدهه پیشگیری کرد.

وقتی زخم معده و دوازدهه خونریزی شدید می نمایند

پورشمس گفت: درصد کمی از زخم های معده یا دوازدهه ممکن است خونریزی نمایند و خونریزی فعال داشته باشند در این موارد زخم ها را حین آندوسکوپی می سوزانیم یا کلیپس می زنیم و با تزریق دارو خونریزی را بند می آوریم.

وی اضافه نمود: 95 درصد زخم های فعال معده و دوازدهه را در طی آندوسکوپی با تکنیک های ویژه کنترل می کنیم و در موارد بسیار نادری پیش می آید که بیمار احتیاج به جراحی پیدا کند.

علائم زخم معده و دوازدهه را بشناسید

رامین قدیمی متخصص گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به علائم زخم معده و دوازدهه گفت: زخم معده اغلب با درد شکمی در ناحیه بالای شکم و معده بروز می نمایند و درد هایی ناشی از زخم دوازدهه با گرسنگی تشدید و در زخم معده با خوردن غذا ظاهر می گردد.

وی اضافه نمود: شایع ترین علامت های ظاهری زخم دوازدهه اشتهای زیاد و پرخوری و بی اشتهایی شایع ترین علامت زخم معده محسوب می گردد.

این متخصص گوارش یادآوری کرد: ریفلاکس مری و زخم معده علائم ظاهری مشابهی دارند.

رژِم غذایی مناسب برای مبتلایان به زخم معده و دوازدهه

غلامرضا کرد افشاری، متخصص طب سنتی درباره رژیم غذایی مبتلایان به زخم معده گفت: بیماران مبتلا به زخم معده باید از مصرف غذا های سنگین، پرچرب و دیرهضم اجتناب نمایند وموادغذایی سبک و کم حجم را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانند.

این متخصص طب سنتی آش جو، شیربرنج و فرنی را برای مبتلایان به زخم معده مفید دانست و گفت: این غذا ها به ویژه برای کسانی که دارای معده گرم هستند مفید محسوب می شوند.

قدیمی اظهار کرد: بهتر است مبتلایان به زخم معده در رژیم غذایی روزانه خود از غذا های آب پز و کبابی استفاده نمایند و از مصرف غذا های تند، چرب، انواع فلفل ها و دارو های مسکن، آسپرین و کورتن ها اجتناب نمایند.

برنج و روغن مناسب برای زخم معده

وی اضافه نمود: برنج، غذایی مفید برای زخم معده و روده ها محسوب می گردد و هنگامی که با شیر درست گردد از خونریزی زخم معده و روده پیشگیری می نماید.

کردافشاری با بیان اینکه بهترین روغن برای بیماران مبتلا به مسائل گوارشی معده روغن زیتون است، گفت: مصرف سبزی هایی، چون گشنیز، کرفس و نعناع در تقویت معده و کاهش درد مفید است.

این متخصص طب سنتی اظهار کرد: مصرف ترکیب کنجد له شده با نبات، رطوبت معده و ترشی آن را از بین می برد همچنین نوشیدن دم نموده بابونه، نعناع و رازیانه در تسکین و بهبود سوزش معده موثر است.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی | مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 4057

به "خبرنگاران گزارش می دهد؛ همه آنچه درباره زخم معده و دوازدهه باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران گزارش می دهد؛ همه آنچه درباره زخم معده و دوازدهه باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید