تب کریمه کنگو؛ راه های انتقال و علائم آن

به گزارش مهسان بلاگ، خبرنگاران: هر سال در فصل گرما گزارش هایی از شیوع بعضی بیماری ها منتشر می گردد که تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از آن ها است.

تب کریمه کنگو؛ راه های انتقال و علائم آن

به تازگی هم 4 مورد مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان اردبیل شناسایی شده است.

متاسفانه پس از انجام آزمایش های فنی و تخصصی ابتلای دو نفر از این افراد به تب کریمه کنگو مثبت بود. از این دو نفر یک نفر بر اثر عوارض ابتلا به بیماری جان خود را از دست داد، اما نفر دوم با توجه به مراجعه به موقع تحت درمان قرار گرفته است و کوشش می گردد تا اقدامات درمانی این فرد منجر به برطرف خطر این بیماری گردد.

در این مطلب درباره این بیماری و علائم و راه های انتقال آن می خوانیم:

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو چگونه منتقل می گردد؟

این یک بیماری ویروسی است که نوعی کنه سخت هم مخزن و هم ناقل آن است. این ویروس می تواند بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند. انسان هم در صورت تماس با حیوان مبتلا یا کنه آلوده به ویروس ممکن است مبتلا گردد. این ویروس بیشتر حیوانات را مبتلا می نماید، اما موارد تک گیر یا اپیدمی انسانی هم می تواند اتفاق بیفتد. پرندگان بجز شترمرغ در مقابل این ویروس مقاوم هستند. تماس با فرد مبتلا هم می تواند باعث بیماری گردد.

آیا بیماری تازه وارد ایران شده است؟

این بیماری در ایران اولین بار در کتاب گنجینه خوارزمشاه جرجانی در حدود سال 1110 توصیف شد و در سال 1970 وجود بیماری در ایران ثابت شد.

این بیماری در حیوانات چه علائمی دارد؟

در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب می گردد، بنابراین کارکنان کشتارگاه ها و سلاخ خانه ها به احتمال زیاد متوجه بیماری دام نخواهند شد.

علائم بیماری در انسان چیست؟

شیوع بیماری بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه است. علائم بیماری در انسان: سردرد، تب شدید، کمردرد و درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی (مثلا بصورت نقطه های ریز مثل سر سوزن یا خونریزی های وسیعتر یا خون دماغ)، یرقان.

علائم بیماری یک تا سه روز بعد از نیش کنه آلوده یا پنج تا شش روز بعد از تماس با حیوان آلوده ایجاد می گردد. بعد از چند روز بیماری وارد مرحله خونریزی می گردد. خونریزی خطر اصلی برای بیمار است و موارد منجر به مرگ اکثرا به دلیلی خونریزی های شدید داخلی است. مرگ و میر بر اثر بیماری زیاد است و به سی درصد می رسد.

آیا این ویروس واکسن دارد؟

برای دام ها واکسن معتبر برای پیشگیری وجود ندارد. در انسان هم واکسن ندارد.

چه درمانی برای این بیماری وجود دارد؟

درمان بیماری در انسان هم بیشتر درمان حمایتی برای برطرف عوارض و خطرات بیماری است. دارو های ضد ویروس برای درمان این بیماری بکار گرفته شده و تاثیر مثبتی هم داشته، اما بیماری درمان اختصاصی ندارد.

چه کسانی در معرض ابتلا هستند؟

دامداران، کشاورزان، کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی، بخصوص در بیمارستان ها.

آیا با خوردن گوشت می توان به بیماری مبتلا شد؟

این بیماری از راه خوردن گوشت حیوان ذبح شده منتقل نمی گردد، این ویروس بیرون بدن از بین می رود بنابراین مگر اینکه فرد بلافاصله گوشت حیوان تازه ذبح شده را خام بخورد احتمال ابتلا وجود ندارد. گوشتی که مهر سازمان دامپزشکی را دارد می توان بدون نگرانی مصرف کرد.

نحوه دفن مبتلایان به تب کریمه کنگو چگونه است؟

ویروس تب کریمه کنگو تا 24 ساعت قابلیت انتقال از بدن فرد متوفی به افراد دیگر را دارد و باتوجه به انتقال سریع بیماری به وسیله مخاط، ترشح و خون متوفی به افراد دیگر، بیماران فوتی با رعایت شرایط بهداشتی، در کاور های مخصوص و پلمپ شده، توسط افراد مجهز به لباس های مخصوص دفن می شوند.

لازم به ذکر است به علت خطر ابتلا، بدن این بیماران بدون غسل و کفن به خاک سپرده می گردد.

اجساد بیماران ناقل تب کریمه کنگو در زمان خاک سپاری، توسط آهک پوشانده می شوند تا از احتمال شیوع بیماری در محل دفن جلوگیری گردد.

banima.ir: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای بانیما

kurdeblog.ir: مجله سرگرمی | مجله سرگرمی و تفریحی، همیشه به شادی

منبع: برترین ها
انتشار: 2 آذر 1400 بروزرسانی: 2 آذر 1400 گردآورنده: mahsanblog.ir شناسه مطلب: 12040

به "تب کریمه کنگو؛ راه های انتقال و علائم آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تب کریمه کنگو؛ راه های انتقال و علائم آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید